LATEST NEWS

SM Final 2

Igår så tog säsongen slut även för Jonas del i SM finalen hemma i vetlanda mot Smederna.
Smederna som även var det starkaste laget och oväntat vann finalen och därmed blev Svenska Mästare.
Jonas tog 5+1 poäng på 3 heat och blev bortplockad i ett av sina heat.
 
Vi vill också passa på att tacka alla våra sponsorer och fans för en fantastisk säsong!!

SM FINAL

SM FINAL

Ikväll kördes den sista semifinalen i elitserien efter mycket om och men, segrande dur den striden blev Vetlanda som vann stort över Rospiggarna och är därmed klara för SM FINAL nästa vecka !! Jonas kunde dock inte köra kvällens semifinal pga den allsvenska finalen, och det var Västervik som gick segrande ur den striden och därmed är klara för Elitserien 2018, återstår att se om dom accepterar den platsen eller väljer att fortsatt köra i Allsvenskan.
Daniel kunde dock inte deltaga i matchen pga förra veckans olycka och medföljande skador gjorde att hans säsong tog slut, mesans Jonas tog 4 poäng.

Allsvensk Final

Igår kördes första finalen i Allsvenska slutspelet, en match efter en jämn tillställning till slut vanns av Vargarna med 2 poäng och siffrorna 46-44.
Jonas körde stabilt med 6+1 poäng på 4 heat.
 
Daniel tog 8 poäng fram till hans sista heat då olyckan var framme i hans sista heat, där han skulle undvika en krasch med föraren framför som fick en stoppsladd, vilket gjorde att han fick in handen mellan skärm och bakhjul vilket gjorde att han fick ordentliga brännskador och ett öppet sår på handen och fick även åka iväg i ambulans till sjukhuset.
Han ska i dagarna även få träffa en specialist och avgöra om det krävs en operation eller ej !!

Allsvenskan

I onsdags så kördes förra veckans match mot Griparna som då blev inställd pga regn.
Griparna var det starkaste laget och vann tävlingen, och Jonas hade då en dålig dag på jobbet md 2 raka nollor och blev sedan bortplockad i 2 heat.
Daniel dock gjorde en bra tävling på sin gamla hemmabana med 11+1 och var poängbäst i Vargarna.
 
Sedan igår under torsdagen var det retur möte i Norrköping där då Vargarna var det bättre laget och vann med 50-39.
Och både Jonas och Daniel gjorde klart godkända insatser och Jonas tog lite revanch från onsdagen och blev kvällsen poängbästa föraren med 12+2 som även var hans bästa resultat för säsongen i Allsvenskan.
Daniel var näst poängbäst med sina 10+2.

slutspelskamp

I gårdagens elitserieomgång så tog Vetlanda emot Rospiggarna på hemmaplan och Jonas gjorde en av sina bästa insatser för säsongen kör mässigt genom att jaga och köra om och ta poäng, när han fick möte Jason Doyle 2 gånger och även Andreas Jonsson 2 gånger när han tog 8+2 poäng.
 
Daniel och hans Piraterna åkte till Kumla för en väldigt viktigt tävling för Piraternas del, och där så var Indianerna det starkaste laget matchen igenom när man vann med 48-42, och bonuspoängen gick till Piraterna.
Daniel gjorde en stabil insats som reserv med 6 poäng och en uteslutning i ett hans heat på grund av 2 minuters regeln.

brödra fight

I tisdags så var det dags för Jonas återkomst till speedwaybanan i motala som gäst när piraterna tog emot Vetlanda.
Jonas började tävlingen lite trevande men körde sedan upp sig under tävlingens gång och gjorde en mycket bra tävling med 7+1 poäng på sina 4 heat.
Daniel gjorde även han en kanon tävling, kanske en av sina bättre med en väldigt viktig omkörning i omstarten när han fick släppa cykeln och gick omkull och det blev 6+2 poäng för Daniels del.

Idag skulle bröderna ha kört med sitt Vargarna i Nyköping men den valde dom at ställa in redan igår kväll pga väderleken och man kommer att köra den tävlingen den 3 augusti istället !!

vecka update

I tisdags så gjorde Jonas en av sin bästa bortamatcher denna säsong när han tog 7 poäng när Vetlanda slog Dackarna i Målilla.
Daniel gjorde även han en bra tävling i tisdags trots att det endast blev 4 poäng, där han blev bort toppad i ett av sina heat, när Piraterna vann och tg viktiga poäng !!

Under torsdagen så hade både Jonas och Daniel en blytung liksom även Vargarna när både Jonas och Daniel tog 2 poäng vardera och Vargarna förlora stort med 51-39.

elitserien

Det går fortsatt tungt för Piraterna efter dagens förlust hemma mot Rospiggarna.
Desto bättre går det för Daniel som radar upp resultat efter resultat nu även som ordinarie förare för andra matchen som medför lite tuffare heat, när han ikväll plockade 6+1 poäng på fyra framträdande.

Vetlanda tuggar på och tog ännu en vinst ikväll på bortabanan när man gästade Lejonen som därmed åkte på sin första förlust den här säsongen i smålandsderbyt.
Dock så spökar det lite för Jonas på borta ovalerna trots en kämpar insats så mäktade han endast med 1 poäng på 3 heat.

Vecka update

I tisdags så mötte bröderna varann när Vetlanda tog emot Piraterna.
Redan i det första heatet så möttes Jonas och Daniel där Jonas gick segrande ut striden med 3 poäng och Daniel 2 poäng.
För Daniels del så blev det tyvärr inte fler poäng den kvällen då inte starterna stämde ordentligt för han och då är det tufft att plocka poäng på deras bana samt att han åkte som numelmer 2 med riktigt tuffa heat.

Jonas ångade på ordentligt och gjorde återigen en kanon tävling på vetlanda banan med 7+1 poäng.

Igår torsdag så var det allsvensk omgång och Vargarna tog emot Griparna från Nyköping. Tävlingen i sig blev lite strulig med en del omkull körningar samt ett längre avbrott på grund av banan.
Både Jonas och Daniel gjorde godkända insatser med 8+1 respektive 5+1 poäng vardera.

Västervik – Vargarna

Daniel stod som bekant över kvällens allsvenska omgång efter sin crash i elitserien i tisdags för att vila upp sig till nästa vecka.

Jonas däremot körde kvällens tävling i Västervik där efter en jämn match som Västervik vann med 48-42.
Efter att ha börjat säsongen bra så kom en lite dipp för Jonas som inte lyckats få till det i dem 3 senaste tävlingar så blev det en mycket bra dag på Jobbet för JD ikväll när det släppte lite för han och körde in 10+3 poäng på 5 heat !!

No items found.